klaar voor de start ....... GO !!!
Lieve lieve familie, vrienden, jaarclubgenoten, oud-collega's en wie-dit-verhaal-dan-ook-leest,
Hier dan mijn eerste verhaal, een maandje voordatmijn vliegtuig zal vertrekken....!!
Ik zit nu -heerlijkgebruind door de Italiaanse en Turkse zon, wat ben ik toch een verwend kind-achter de computer en ik wissel het tikken van dit verhaal af met het boeken van een hotel in Bombay (best spannend!), het kopen van mijn buspas voor Australië, het lezen van andere verhalen van andere avonturiers, de gevolgen van mijn banksaldo overzien van mijn luxe levennuetc. etc. Kortom, lekker bezig methet voorbereiden van mijn grote reis!!
Achter mij ligt mijn tas die al wat angstvallig gevuld is met een complete uitrusting medicijnen, want ik ben en blijf natuurlijk een westerse dame....
Voor degenen die nog niet zo op de hoogte zijn van mijn plannen....
Op 22 september zal mijn vliegtuig vertrekken naar Vishakhapatnam (Andra Pradesh, India) waar Raja Nallapumij in een soort van prachtige tuk-tuk op zal komen halen en ga ik een maand naar het weeshuis Ashirvad (=zegen) in Tuni! Dat is een tehuis voor straat- en weeskinderen. Zonder ‘Ashirvad' hebben deze kinderen (bijna) geen mogelijkheden en ik ben heel blij dat ik een (klein) steentje kan bijdragen!
Dat is natuurlijk wel heel wat anders dan een kleuterklas in het mooie Gooi runnen, het is niet leuker of minder leuker, maar ik vind het bijzonder dat ik mee kan helpen om arme kinderen kansen te geven. En natuurlijk mis ik mijn Larense kleuters nog steeds!!
Mocht je iets van je geld kunnen missen, dan raad ik jullie natuurlijk Ashirvad van harte aan!!! Omdat de overheid geen geld geeft, zijn ze volledig afhankelijk van giften. Al jullie giften zijn welkom op het rekeningnummer: 1442 53 763 tnv ‘St. Vrienden van Ashirvad' te Waarde (voor meer info: www.ashirvad.nl/ en www.freewebs.com/ashirvadhome)
Op 28 oktober vlieg ik weer terug naar Bombay en vandaaruit ga ik naar Australië!!! De eerste paar weken zijn gepland om lekker bij te komen, dus een hostel in Sydney aan Bondi Beach zal dan mijn bestemming zijn. Maar..... zoals jullie mij kennen zal ik best wel snel weer wat nuttigs gaan doen, dusga iksamen met vriendin Carlijn Oudelaarwerkzoeken.Uiteraard wil ik dat op een farm met zoveel mogelijk paarden doen zodat ik lekker een poosje kan leven als cowgirl!
Ook wil ik naar het landgoed Leconfield gaan waar de bekende Jackeroo/Jilleroo school staat en zal ik vijf dagen lang vanalles bijgebracht worden zoals lasso werpen, koeien bijeendrijven, paarden zwemmen.......
Daarna wil ik langs de oostkust reizen tot Cairns, dan naar Darwin en met de bekende trein ‘Ghan' naar Adelaide reizen. Wat ik daar allemaal beleef kunnen jullie allemaal lezen in mijn volgende verhalen!!
Sorry mensen, ik ben weer veel le lang van stof en er staat jullie nog heel wat verhalen te wachten..... Alvast bedankt voor al jullie medeleven, ik waardeer dat enorm!
Heel veel liefs,
Annelies
Anneliza, ik ben zo benieuwd wat je allemaal gaat meemaken, erg leuk dat je een site hebt waarop we je avonturen kunnen lezen!! knuffel!!
Heeee liefje!! Wat een geweldig verhaal. Je mag zo uitgebreid schrijven als je zelf wilt, we zullen alle verhalen met blijdschap lezen. Veel succes met alle voorbereidingen en we zien je zaterdag!!
Knuffel!
Hallo lieve juf Annelies,
Gaat het goed op vakantie ? Ik mis je zo erg.
Ik zit nu achter de computer een briefje naar je te sturen.
En ik ga straks naar bed toe. Ik heb een nieuwe juf, die is heel lief en jij bent ook heel lief. De maand is september en de dag is 22. Ik kan al heel veel letters en al heel veel woordjes, en ik was met mijn mama net woordjes aan het maken. FIjne reis verder, juf Annelies ik zal je heel erg missen xxxxxxxxxx
vienna (zelf naam getypt)
Heee lieve liesje!!
Ben je al veilig aangekomen?? Ik ben erg benieuwd hoe de reis is bevallen en hoe je het vind in India..zal vast een flinke cultuurshock zijn! Maar ik weet zeker dat ook de kinderen in India binnen de kortste keren de grootste fan zijn van juf Annelies dus dat gaat helemaal goed komen!! Heel veel plezier nog en we mailen!! Liefs xxx Tienaaa
Hallo juf Annelies,hoorde van mama dat je nu in India bent en daar voor kindjes gaat zorgen.Wij missen je wel ,maar juf Maartje is ook heel lief en we spelen werken veel.Ik maak al kleine sommen,en heb al veel letters geprikt!Veel plezier met de kindjes daar,en de rest van je reis, dag juf Annelies
Hi juf Annelies, ik heb nog een idee. Wat voor een geweldige, unieke en educatieve kans ligt toch in jouw bezoek in India voor de kinderen op onze school ! Stuur een video als je kan over je belevenissen en indrukken. Ook "unplugged" materiaal is welkom, hier lopen wel mensen rond die een mooi filmpje van kunnen maken. Omdat de kinderen je lief vinden
zullen ze heel intens kijken en begrijpen ineens veel meer over de verschillende aspecten van onze wereld! Bvb.wat zijn wezen, hoe leeft een kind in India, hoe gaan ze daar naar school...hoe slapen ze, wat eten ze etc. Heb je geen videocamera en is er niet aan een te komen laat het me weten dan zullen we kijken hoe we dat op kunnen lossen. Zeker wil de hele LMS-school juf Annelies in India op de school TV zien...en wie weet, zit er nog meer kans in de media! (Einde brainstorming...)
Hartelijke groeten,
Antje