Biena Tuus....... (bijna thuis)
Lieve lieve lieve allemaal/ Eej Allemille,
voe oeans:
Tís oll hlad ars. hlad ars...zakmarzagge, ‘K vreg d'n ille tiet uterst ewon:
hoei'ndag oe ist noe?
Mun klompe brak, ze zehn hlad nix t'rg of in un vrimde teale. (k'verste d'r hlad nix van, tleek net of azn een hloeiende petaters in uldere mond en) K'vreg dan: ‘zin julder hlad gek en oe eit noe eihulluk?' T'is wezeluk wer, ze binne ier hlad besuukert en van de ratn besnuffeld. Ze doene asof ze oanse teale glad vergetn zien, ze wille ‘New' zien.
Fadder zien ze ier zo bruun as a beier of glad doenkerzwart van de zunne en ze binne noga ergh grôôs voe de neame ‘New' (da's helof'k Engelsh). Me bie olles wat ik zag zei'k d'n ille tiet ‘'t ék a lank a' of ‘tekoka' en ak dan vreag ‘ei jie ta' dan kieke ze as un uul op un ziekn koeie.
Derom ka'nk zehnne: tvolk ier ís un einen wies stik stront . Min lampje hi hlad ut. Ik stelle durom zo vor, letn we tesemn es hoed preaten wan de naeme (New-Zealand) ste mien hlad nie an, en lukt 'et vandaege nie, dan lukt'et merrege, wan ik kom wea el snelle t'rg.
Voor de Hollanders,
Hier weer vanuit het prachtige Nieuw-Zeeland.... mijn laatste berichtje
Na heel wat gezellige dagen met Cora, Bram en Eowyn, wilde de reiziger in mij toch wel wat van Nieuw Zeeland zien. Op maandagochtend -belachelijk vroeg- nam ik de bus die mij naar de mooiste plaatjes van Nieuw Zeeland bracht. Deze buschauffeur was zelf een schapenboer geweest en krikte mijn algemene schapenkennis behoorlijk op. Gelukkig vertelde hij ook heel veel van de omgeving waar we doorheen reden. Allemaal goed en aardig maar waar waren mijn medemetgezellen? De bus was vol met bejaarden en Japanse mensen.... Ik voelde me zo heerlijk jong ..... ;-)
Uiteindelijk kwam ik Queenstown aan, de avonturenstad van Nieuw Zeeland, waar ik me als een visje in het water thuis voelde. Was ik lekker aan het wegdromen bij het grote meer tijdens zonsondergang werd ik wild opgeschrikt door twee jongemannen die boven mij hun parachute openlieten..... Dat wilde ik natuurlijk ook doen, en ja hoor de volgende dag zat ik op het randje van het vliegtuig. Ik vond het heerlijk, alhoewel de jongen met wie ik sprong wel erg overdreven bezorgd was. De volgende keer..... maak ik de sprong wel lekker alleen!!! Hihihi
Wat heb ik nog meer gedaan? Een wandeling gemaakt op een gletsjer, we moesten op een gegeven moment door een hele hele nauwe spleet, een wat grotere man kwam uiteraard vast te zitten. Nadat ik hem wat wild heen en weer had geschud kwam hij... (nee, de laatste zin is onzin)
Het laatste stukje van mijn reis deed ik met een trein, ik heb echt de treinrit van mijn leven gehad. Lekker in een open cabine uitwaaien terwijl de meest mooie landschappen voorbijvliegen.....
En na 8 dagen kwam ik weer aan bij Bram, Cora en Eowyn! Ondertussen heb ik heel wat kilometers gewandeld met Eowyn door de prachtige parken...! En ondertussen zijn mijn tantevaardigheden weer goed bijgespijkerd, ik kan uren uren uren lang vertellen hoe lief Eowyn is...... Maar zal het nu maar kort houden...
O ja, mijn vrienden...... ik ga al weer biena ne ruus.... (dat betekent dat ik binnenkort weer richting Nederland vlieg)
Dus.... Tot heel snel!
Knuffel,
Annelies
Tjonge, Annelies, jie bin je teale glad nie vergetn! Ik schakel maar snel over in 't Hollands, want Zeeuws kan ik natuurlijk niet foutloos schrijven. Maar het zal je familie goed doen dat jij, ondanks je verre reis, nog zo goed Zeeuws beheerst.
Ik ben blij dat je weer bijna naar huis komt. Je vader heeft mij er namelijk de schuld van gegeven dat jij zo ver weg gegaan bent. Hoe dat precies zit, moet je maar aan hem vragen. Maar mijn schuldgevoel wordt weer ietsje pietsje kleiner op het moment dat jij weer met beide benen op Hollandse of Zeeuwse grond staat.
Nou, Annelies, als jij zo prachtig Zeeuws schrijft, zal ik mijn woonplaats ook niet verloochenen.
Geniet nog even van duh laatstuh dagen aan duh andeâhre kant van duh weâhreld. Ik wens je daâhrna un heil goeduh rès nâh Nedeâhrland. Ik hoâp je weiâh un keiâh tuh spreken om je veâhrhalen in geuren en kleuren tuh hôhen.
Groeten van Brenda.
PS: Gelukkig spreek ik die taal niet (hoop ik) en het schrijven lukt alleen met een vertaalhulp...
Jeeeeeej lies is bijna thuis! Kan niet wachten je weer te zien! Wat leuk dat je ook nog even naar Nieuw-Zeeland bent geweest. Hier verder alles goed, de lente komt eraan, whoehoe!
Kus Bo
hoeiendag hzuster annelies,
wà t vinik ut toch fijn joe te oaren praeten in teigen vertrouwde taeltje dat is toch me verreweg ut allerbeaste eaj! Je wille toch nie waeten oe ontzettend vea zin ik ei om joe weej lekker te ziene en gezellig mie joe de paerden in te gaan spannen voe een ontspannen ritje. Tsjoe tsjoe wat oar ik noe, een parachutesprong en al! kind kind het ouw nie op. Ik heb echt iil erg veaj zin om al je avontueren gewoon te oaren mie mn oaren. Milou staet te trappelen oar
iil veej liefs,
Je zusje
dat klinkt allemaal erg vertrouwd........... ik merk dat je gelukkig nog niets veranderd bent en dat ik straks een zeeuws meisje in mijn armen mag sluuten.
lieve tante Annelies,
Kom jie ok op mien feestje a ik 1 wor??
ik e lekkere tarretjes voe joe klerstin!
kus kus van Joeltje
aaaah liesje wat ben je toch een stoer wijf!! zo uit het vliegtuig springen alsof je het iedere dag doet!! Haha ben blij dat je ook nog even hebt kunnen zorgen voor je lieve kleine nichtje met haar mooie elfjesnaam! Wanneer kom je precies aan in nederland? Dikke zoen en geniet van de laatste paar mooie dagen! Hier schijnt het zonnetje ook heerlijk! xxx
Hey lieve zus van mien, da´s toch leuk ee om van joe te ´oren! Ik bin het hlad we bie joe ieans, dat tut toch we erg arrohant is van de nieuwzealanders om zomme, zonder toestemming te vrigen zome hun land new zealand te noemen! Ik dienk dat tut een hoed idee is da ze ons tehoemoetkommen en bijv ons iedere zeumervakantie een reisje an te bieden ni hun land. Ik dienk da ik die we mie kan leven, jie? Ik e il vee zin om je wee te zien en je verhalen te oaren! liefs Erika
Jawelluk? Da snaap ik zo tog ammal nie?
Houdoe!