anneliesruissen.reismee.nl

Oostkust van Australie!!!

Lieve lieve lieve allemaal!!!

Hier dan weer een teken van leven van mij......

Hoe is het met jullie? Lekker sneeuwballen aan het gooien? Ik zag prachtige witte plaatjes uit het mooie Nederland!!!

De afgelopen weken waren.... HEERLIJK!!! Ik ben begonnen in Sydney en ben nu bijna bij Cairns. De oostkust is ontzettend populair, en dat is te merken ook!! Er zijn ontzettend veel backpackers en dat maakt het reizen natuurlijk een stuk gezelliger;-) Het reizen is (gelukkig) zo makkelijk! De bussen zijn lekker koel, (bijna) altijd op tijd en een prima plaats om even bij te tanken voor een nieuw avontuur! De hostels zijn schoon en de mensen zijn echt vriendelijk! Je hoort mijn niet klagen!

Ik heb de afgelopen maand ontzettend veel leuke, gezellige en mooie trips gemaakt. De aller- allermooiste was toch wel naar de whitsundays, dat was een tweedaagse zeiltocht naar prachtige eilanden waar ik lekker heb gesnorkeld en .... gedoken!! Ik heb zulke mooie vissen gezien...! Wow!! Duiken is zoooooo mooi! Zelfs zo leuk dat ik in Cairns een 5-daagse duikcursus ga boeken!! In Australie moet je natuurlijk surfen, en ook ik heb een kansje gewaagd...! Echt een leuke sport!

De natuur is ook op het land echt prachtig. Zwemmen onder een waterval is behoorlijk indrukwekkend!!In elk dorpje of stadje hebben ze wel botanische tuinen, mooie plaatsen om lekker even bij te komen! Ondertussen weet ik al dat bosmieren een lekker tussendoortje zijn, de kangoeroes springen om me heen, maar de koala's zitten nogal erg verstopt...!! Gelukkig heb ik nog geen slangen ontdekt, maar de hagedissen en de buidelrattenzijn bepaald niet bang voor mij..! (en ik natuurlijk ook niet voor hen...;-) )

Het leuke van reizen is absoluut het leren kennen van mensen waarmee je anders nooit in contact zou komen! Van een gepensioneerde kleuterjuf tot een opstandig weggelopen puber, maar natuurlijk ook 'mijn type'! Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om vrienden te maken en voel me echt nooit alleen.

En wat avontuur betreft... Soms zit avontuur in een heel onverwachts hoekje..

Ik was in 1 van de betere hostels en had mijn eigen huis(je). Het was behoorlijk rustig, dus ik had het huisje helemaal voor mezelf. Best wel fijn als je de afgelopen maanden altijd je kamer heb moeten delen.... (dacht ik) Ik ging naar de badkamer en terwijl ik de deur rustig achter me dicht deed was ik me niet van bewust dat juist dat het begin was van een onverwachts avontuur. Het slot brak, en ik zat daar...... opgesloten!Ik vond het niet echt een heel leuk ideedat ik daar misschien wel een dag lang zou zitten, dus besloot maar om op hulp te roepen. Klimmend op eenkastje riep ik: 'Can anybody hear me?' Toen dat niet echt effect had besloot ik om opmijn aller- allerlelijkst te gaan roepen zodat mensen wel door moesten hebben dat het echt was! (ja, je doet gekke dingen in nood) En ja hoor, dat had effect. De manager had me gehoord! Ze was zelf meer in panier dan ik, ik was al lang blij dat ze mij gehoord had en dat ik geen nacht in een badkamer door moest brengen. Met hulp van de technische dienst stond ik weer buiten en kreeg ongeveer een persoonlijke traumaverwerking van de manager. Dat was nou ook weer niet nodig, maar ik nam het gratis eten en internet natuurlijk wel aan!!

Eerlijk gezegd was ik toch wel een beetje geschrokken en ging daarom lekker bijkomen bij het strand. Ik vond het wel wat apart dat ik niemand anders zag,en ik twijfelde daarom om het water in te gaan i.v.m. krokodillen, haaien en weet ik veel allemaal. En terwijl ik daarstond viel mijn oog op een een krabbetje die voor mijn voet zijn weg naar boven aan het vinden was. Niet alleen hij, maar heel familie krab kwam naar boven gekropen. En niet alleen voor mij, maar het hele, hele strand was vol met krabbetjes. Duizend en duizenden!!! Ik -zo stoer als ik ben- liep naar ze toe, en binnen een paar tellen was de hele familie onzichtbaar. Als ik dan een minuutje wacht, kwamen ze weer allemaal boven. Het was echt heel gek,duizenden krabben om je heen als je stilstaat, en een verlaten strand als je loopt. Ik heb er een filmpje van, dus die laat ik zien als ik weer 'thuus bin'!!

Zo kan een dag in Australie dus zijn...!

Ik kan echt een boek vol schrijven over wat ik hier allemaal meemaak, maar ik denk dat de foto's al heel wat zeggen!!!

Ik wens jullie een hele, helehele gezellige enfijne kerstdagen toe en een prachtig 2010!!!

Annelies

Sjaak en Lineke

Langs deze weg willen we je prettige feestdagen en een voorspoedig 2010 toewensen!

Groetjes.

papa en mama

we wensen je ook goede kerstdagen en een gelukkig 2010! we hopen je nu over ongeveer 100 dagen te zien!

Erika

Hey lieve AnnelizAAA!!!

Wat leuk om je verhalen te lezen! Wat een avonturen zeg, heerlijk om te lezen! Wat ga je doen met oud en nieuw? Waar ga je het vieren?!
super dat je gaat leren duiken!!!!!!!!!!!! geniet ervan en van al het moois dat je ziet!!!!!! Idee om onderwatercamera te kopen?!?

Ons nichtje Eowyn is SUPERLIEF! Ze is heel klein en heel lief, met mooie donkere haartjes. Haar hobbies: slapen en drinken bij Cora:-) Ga je haar nog zien in NL?!

Hier is het kerstvakantie en ik ben helemaal ingesneeuwd! Er ligt zo'n 20 cm sneeuw. Is erg leuk!

Liefs Erika

Oom Kees en tante Annie

Lieve Annelies,

Heel hartelijk gefeliciteerd met je lieve kleine nichtje.'T is echt een schatje met hele mooie oogjes en donkere haartjes. Word je al nieuwsgierig?
Wat leuk om al je belevenissen te lezen. Wat een avonturen zeg! Nog plm. 100 dagen en dan hoop je weer in Nederland te zijn hé?
Goede kerstdagen en een voorspoedig 2010 toegewenst!

Groetjes van Oom Kees en tante Annie.

lijn

Liesa!

Oooh wat spannend: opgesloten op de wc :) maar goed dat je zo hard kunt schreeuwen :p hehe. En gratis eten is natuurlijk altijd welkom!! Thaise groetjes! C

Hanneke

Heee Liesje!

Leuk om allemaal nieuwe mensen te ontmoeten! Heb je ook al een paar dagen met dezelfde mensen gereisd? Echt super al die foto's, je maakt echt een hoop mee binnen korte tijd! En ik ben best jaloers op dat warme weer daar en die supermooie stranden! t Is hier wel een beetje kou-lijden, maar op zich is sneeuw echt leuk en nat en ik hoop dat we een keer een witte kerst hebben!

Miss You!!!

Dikke zoen van pluutje

Tamar

Whaaa! Ik ben jaloers hoor!
En duiken zou ik zeker doen! Vond ik zelf ook echt brilliant :)
Geniet er nog van!

Kus, Tamar

petra

wat een heerlijke verhalen om te lezen!! Wat maak je toch een hoop leuke dingen mee! Ik word wel jaloers van al die verhalen hoor! Zo n vrij en avontuurlijk :-)
en fijn dat je zo snel andere mensen ontmoet!!!
Ik ga volgende week een weekje weg.. Heerlijk naar een warm land en leuke andere dingen doen :D
kus
petra

jannie van loo

hoi annelies ik wens je ook namens marieke natuurlijk fijne feestdagen en een goed en gezond 2010 marieke staat met smart op je te wachten ze vindt dit weer maar niks ze kan niet naar buiten met die sneeuw
gr jann ie

Brenda

Hoi Annelies,

Wat een verhaal joh, over die krabben! Je bent nog niet thuus, maar als je daar wel weer bent, wil ik het filmpje best wel eens zien. 't Was wel gelijk duidelijk waarom er geen mensen op het strand lagen.

Ik kan me goed voorstellen dat het geen aantrekkelijk idee was om lange tijd in die badkamer door te brengen. Een paar weken geleden zat ik op mijn werk opgesloten in een koelcel (ca. 4 graden). Het slot werkte niet aan de binnenkant. Het was er echt kkkkkkoud. Gelukkig had ik mijn telefoon bij me. Maar... helaas had ik in die cel geen bereik. Gelukkig hoorden collega's het gebonk. Het uitlachen achteraf viel gelukkig nog mee!

Ik krijg de griezels als ik eraan denk dat jij mieren eet. 's Lands wijs, 's lands eer, maar ik denk dat ik geen behoefte aan mieren zou hebben als ik in Australië zou zijn. Dat jij ze wel eet, vind ik echt stoer!

Ik hoop je familie deze week weer te zien. Maar ik zal jouw verhalen over je kinderen best missen!

Groetjes van Brenda

Mahoh

Lieve Liesa!

Wow, ik ben wel blij dat je nog even vlijtig het Engels hebt bestudeerd; in het Nederlands roepen heeft toch minder effect in zo'n situatie... Geniet van de laatste drie maanden en maak er een prachtige kerst en oud&nieuw van! xxx!

Henrieke - Namens Satya:)

HI,

How are you?
I am fine.
What are you doing?
Tell the answer a.s.a.p to Henrieke
Good Night
Loves
Satya

Janne

Annelies! Wat leuk om weer van je te horen! Wat is reizen toch leuk als ik dat zo allemaal lees, je maakt zoveel mee! Ben blij dat je gered bent van de wc! Wat een geluk dat je zo hard kan schreeuwen haha. Hier in nederland is het inderdaad helemaal wit, zoveel sneeuw heb ik nog nooit gezien hier. Ik deed er 1,5 uur over om naar de uithof te fietsen (nou ja lopen met de fiets). Maar tis wel leuk al die ijspret... Wij hadden maandag kerstdiner met de jaarclub. Ik heb je wel echt gemist hoor! Iedereen was zo leuk verkleed als disneykoppel. Ik was samen met chris mijn huisgenoot als knorretje en winnie de pooh haha. Ik had roze sokken in mijn haar als horen haha. Maar t was heel erg gezellig en we hebben lekker gekaasfondued... Nou lieve annelies geniet van al je avonturen! Ik denk veel aan je... kusss

booooooooo

Hoi Lies! Wat een leuk verhaal weer :) Het is daar ook echt zo mooi zie ik op de foto's! Dat duiken lijkt me echt fantastisch, je kunt daar echt veel zien onder water denk ik! En dat verhaal van de WC is echt hilarisch!
Zoals Janne al schreef, het kerstdiner was top, ik was met Artie Tarzan en Jane, kon ik lekker mijn tijgerpakje aan ;) Hilarisch was het! Nou kind geniet jij ook van de kerst en oud en nieuw, maak er een spetterend feest van!
Ik denk aan je! xx Bo

Oom Ab en tante Margriet

Hoi Annelies,
Wat een prachtige foto's. Zo te zien en te lezen heb je er een geweldige tijd. Voor jou één groot avontuur. Geniet ervan.
We wensen je alle goeds toe voor 2010.
Groetjes Oom Ab en tante Margriet

Brenda

Hoi Annelies,

Volgens mij leef jij al in 2010 en ik nog in 2009. Een vreemd idee!
Ik weet niet wanneer jij dit berichtje van mij leest, misschien is het dan in NL ook al 2010. Dat duurt nu nog 2,5 uur.

Ik wens je voor het nieuwe jaar het allerbeste toe. Geniet nog maar even van Australië. Daarna denk ik dat veel mensen blij zullen zijn als je weer terug bent. Maar dan gaan Cora en Bram met Eowyn naar de andere kant van de wereld. Jullie zijn echt wereldreizigers, hoor!

Groetjes van Brenda